Ugchelen

Groene Buur Ugchelen


Samen aan de slag!

Ugchelen

Hé, we zijn gestart met activiteiten in jouw buurt. Doe je ook mee?

Wil je met je straat of je wijk iets doen om Ugchelen te verbeteren? Wil je je huis verduurzamen? Of je energierekening naar beneden krijgen? Groene Buur Ugchelen is een initiatief van de commissie Duurzaamheid, onderdeel van de Dorpsraad Ugchelen samen met deA. We helpen je graag op weg bij het verduurzamen van je huis.

Je kunt een (gratis) energiecoachgesprek aanvragen. We bieden ondersteuning bij het aanvragen van offertes en geven je informatie over het financieren van je maatregelen. Ook organiseren we handige activiteiten zoals een informatieavond of een duurzame wandeling.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in Ugchelen? Of wil je meedoen met de commissie Duurzaamheid? Meld je aan! 

Agenda

  • 24
    sep

    Geannuleerd – Informatieavond woning isoleren –

    19:30 tot 21:30, ACEC-Cafe , Roggestraat 44 Apeldoorn

  • 21
    okt

    De warmtepomp – wat kun je doen

    19:30 tot 21:30, ACEC-Cafe, Roggerstraat 44 Apeldoorn

Ugchelen

De warmtewandeling

Kun je doen met 3 – 8 andere bewoners uit je buurt. Lees meer en meld je aan!

Meld je aan, samen met je buren!

Organiseer een warmtewandeling

Zijn jij en je buren benieuwd hoe het is met jullie isolatie? Misschien is de gratis warmtewandeling iets voor jullie! Samen met een warmtefotograaf loop je in een groepje door je buurt. De warmtefotograaf maakt beelden van de buitenkant van jullie woning. En legt uit wat er op de beelden te zien is.

Energiecoach, Hoomdossier en offerteservice

Je huis

Wil je wel met verduurzamen beginnen, maar weet je niet goed hoe? Of heb je al stappen genomen misschien? Op welk punt je ook bent, wij kunnen je verder op weg helpen. Bijvoorbeeld door een (gratis) gesprek met de energiecoach. Of maak gebruik van het Hoomdossier, een online verbeterplan voor je huis.

Ook kunnen we je ondersteunen bij het aanvragen van offertes en bieden we informatie over financiering & subsidies.

Lekker bezig? Feestje waard!

€ 50 voor jouw groene maatregel!

Heb je een maatregel genomen in 2024? Denk aan: zonnepanelen, een groendak, een warmtepomp of isolatie? Wanneer je je factuur, kassabon of getekende offerte instuurt, ontvang je een waardebon t.w.v. €50.

Deze munt mag je uitgeven bij Tuinwinkel de Boshommel, ’t Pannekoekrestaurant of bij Bakkerij van der Wal Jolink. Ook kun je je waardebon verzilveren bij de verkoopwagen van aardbeientuin Bronsink in Vaassen. Of kies voor het slimme stekkerpakket bij Expert Korianderplein.

Bekijk welke maatregelen er nog meer in aanmerking komen en doe mee! Indienen kan t/m 13 december 2024.

Ugchelen Indienen kan t/m 13 december 2024

Verduurzaam jij je huis?

Deel je offerte en ontvang een waardebon

Heb jij al een offerte, kassabon of factuur van jouw groene maatregel ingestuurd?

In Ugchelen zijn er al zoveel waardebonnen uitgegeven

2 / 40
Doe mee met de commissie Duurzaamheid

Word een Groene Buur

We zijn in Ugchelen op zoek naar bewoners die het leuk vinden om samen met andere dorpsgenoten na te denken over de verduurzaming van je woning. Denk aan regenwater afkoppelen, slim isoleren van je woning, zonne-energie opwekken,..noem maar op!

Daarnaast denk je mee over activiteiten, zoals een duurzame wandeling of speeddates met de energiecoaches van deA. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan, de commissie neemt vervolgens contact met je op.

Ugchelen

4 dorpsgenoten

in de werkgroep

Verhalen van jouw buren

Ron Rutte
Mijn schoonvader had al eerder gezegd: ”Je moet gaan isoleren, want dat is veel beter”. Door het gesprek met de energieconciërge heb ik besloten om het te gaan doen. Ron Rutte
AnneJet Bennink
Het is duurzamer het regenwater niet in het riool te laten verdwijnen. Je kunt nu met subsdie je regenpijp laten afkoppelen. Ik heb dit samen met mijn buren gedaan. AnneJet Bennink
Friedl en Karel Marttin
Met een stroomverbruiksmeter meet je hoeveel stroom elk apparaat verbruikt en spoor je eenvoudig je stroomslurpers op. Zo krijg je handvatten om je verbruik terug te dringen. Karel en Friedl Marttin
Op de hoogte blijven van de activiteiten in Ugchelen en De Bouwhof

Ik ben benieuwd, stuur mij een update!

We mailen je!