Informatieavond over de thuis- en buurtbatterij
Ben je zonnepanelenbezitter en vraag je je wel eens af of het al mogelijk is om te veel opgewekte stroom op te slaan? De meeste bezitters wekken meer energie op dan ze gebruiken of verbruiken het op een moment dat de zon niet schijnt. Is een batterij een goede middenweg om dit probleem op te lossen?
Thuisbatterij
Het klinkt als een goede oplossing; een batterij in je woning die elektriciteit opslaat wanneer je te veel opwekt. Hiermee belast je meteen het elektriciteitsnetwerk een stuk minder, toch?
Hoeveel stroom kun je eigenlijk opslaan op de gemiddelde batterij en heeft het inderdaad een positief effect op de belasting het netwerk? Wegen de mogelijke voordelen op tegen de kosten van een batterij? En wat is de invloed op het milieu?
Buurtbatterij
Een andere optie is de buurtbatterij; een centrale batterij waar de opgewekte energie van een gehele buurt in wordt opgeslagen en wordt aangesproken wanneer er geen opwek plaatsvindt door zonnepanelen. Hoe makkelijk is het om dit in een buurt te realiseren, waar plaats je deze batterij? Hoe hou je voor iedereen bij wat er geleverd en verbruikt wordt?
Op woensdag 29 mei organiseert deA een informatieavond over de thuis- en buurtbatterij, waarin we deze en andere vragen gaan bespreken. Beter Duurzaam zijn aanwezig en vertelt over de praktische zaken, zoals de installatie van een thuisbatterij en de kosten.
Henry Staal van Alliander vertelt vanuit het net-perspectief over de (on)mogelijkheden van een buurtbatterij.
Het belooft dus een veelzijdige avond te worden.
Even voorstellen
Wil je erbij zijn op woensdag 29 mei? Meld je aan!
Inloop 19.15 uur, het programma start om 19.30 tot 21.30 uur
Heb je vragen of ideeën? Geef deze alvast door via het formulier, we nemen ze mee in het programma.
"*" geeft vereiste velden aan